Waar moet je op letten bij het laten maken van een webshop?

Webshops zijn een prachtige uitvinding. Webshops geven winkels de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week hun assortiment te etaleren. Met een webshop wordt fors bespaard op de kosten die een fysieke winkel heeft: loonkosten en huurkosten, bijvoorbeeld. Het komt niet als verassing dat veel winkels leeg komen te staan. Sommige bedrijven gaan zelfs helemaal over tot online en sluiten de deuren van hun fysieke winkel. Ook zzp’ers en startende ondernemers maken dankbaar gebruik van dit fenomeen. Webwinkels zijn hot!

Goede webshop bouwen? Reserveer tijd!

Een webshop laten maken kost tijd. Er zijn veel punten die goed uitgewerkt moeten worden, om de webshop succesvol te introduceren. Naast het kiezen van een websiteontwerper (daarover meer in de volgende alinea) zijn er aandachtspunten bij een webshop, waar je in fysieke winkels niet mee te maken hebt. Zo moeten er productfoto’s gemaakt worden, van het gehele assortiment. Als webshopeigenaar moet je ervan uitgaan dat de klant alles bezoekt en aandachtig bekijkt. Leestip: 25 tips voor het inrichten van productpagina’s. Die foto’s moeten daarnaast van hoge kwaliteit zijn, onder andere omdat bezoekers willen inzoomen op foto’s. Vervolgens moeten er productbeschrijvingen komen, waarbij less=more niet geldt. Juist een gedetailleerde productbeschrijving helpt de klant om tot aankoop over te gaan. En dan zijn er nog talloze andere zaken waar je tijd, geld en moeite in moet steken. Bedenk dat een klant een product uit de webshop koopt, afgaande van hoe het product wordt geëtaleerd. Als dit afgeraffeld is, heeft de klant geen duidelijk beeld van het product.

Webshop ontwerper kiezen

Met de opmars van webshops, verschijnen ook veel website- en webshopontwerpers. Even googelen levert honderden pakketten, tarieven en voorwaarden op. Hoe kies je de beste? Die keuze hangt af van jouw middelen:Tigno ontwikkelt websites

  1. Financieel: wat kun je besteden? De ene webshopontwerper hanteert hogere tarieven dan de andere.
  2. Middelen: heb je al veel productfoto’s en productbeschrijvingen? Heb je al een idee van de lay-out? Dan kun je voor een klein pakket gaan (waarbij alleen de webshop voor je gebouwd wordt en je zelf de rest aanlevert). Heb je dit echter niet, dan moet je een uitgebreider pakket nemen. Je kunt samen met de ontwerper een lay-out bedenken. Je kunt vaak ook bij hem terecht voor de andere aspecten van een webshop.

Aan de slag!

Een webshop beginnen is altijd een goed idee. Ook met een klein budget kun je nú al aan de slag! Schrijf productspecificaties, maak productfoto’s en begin aan een schets voor het ontwerp van de webshop. Spaar ondertussen actief voor het laten maken van een webshop. Etaleer ook jouw winkel 24/7!

Handig artikel over het promoten van je webwinkel (Engels): https://blog.scottsmarketplace.com/promote-online-shop/