Kinderfietsen

Jong geleerd is oud gedaan. Zo gaat het ook met fietsen, als je het één kan verleer je het nooit weer.  Je begint al jong op de leeftijd van 2-3 jaar op je eerste kinder fiets, vaak met behulp van zijwieltjes.

Door zijwieltjes aan een fiets te bevestigen (aan beide kanten van de achterwielen van het kinderfietsje) zal het kind meet stevigheid ervaren. De mogelijkheid van het omvallen met de kinder fiets wordt op deze manier zoveel mogelijk beperkt. Kan het kind al goed op deze manier fietsen dan kun je ongemerkt de zijwieltjes van de kleine fiets iets omhoog doen. Op deze manier oefent het kind om zelf het fietsje in balans te houden. Je zult zien dat in de bochten het rijwiel iets schuiner kan gaan maar zodra de zijwieltjes de grond raken is er van omvallen geen sprake meer.

Zo tegen de leeftijd van 4 jaar heeft het kind op deze manier lang genoeg geoefend en zoveel ervaring met fietsen dat de zijwielen van de kinder fiets verwijderd kunnen worden. Het ene kind zal het geweldig vinden, en zo wegfietsen op de het stalen ros zonder zijwielen, en voor het andere kind zal dit eerst echt wennen zijn. Het is goed om het zadel van de kinder fiets zo hoog te zetten dat het kind gemakkelijk met de voeten op de grond kan. Dit geeft wat extra zekerheid.

In de loop der jaren is er nogal wat veranderd aan de kinder fiets en de aanschaf ervan. De eerste kinderlijke fietsje werd vaak ‘’op de groei gekocht’’ er kwamen dan ‘’blokjes’’ op de trappers. Later werd dit heel onverstandig gevonden. De kinder fiets moet goed op maat zijn. Stevig en ook niet geheel onbelangrijk mooi. Het budget voor het 1ste kleine rijwiel is met de jaren ook enorm gestegen. Je hebt meerdere soorten fietsen voor kinderen: mountainbike fietsen, lowrider fietsen normale kinderfietsen. Er is een enorm verschil met vroeger. Ging de fietsje voor kleine kinderen vroeger vaak van het oudste kind naar de jongste. Tegenwoordig heeft bijna ieder kind zijn eigen nieuwe eerste fiets.

Maar goed, tijden veranderen. Misschien heeft het ook met de economie te maken. Het aanbod van 2e hands fietsen is niet altijd hetzelfde. Met name wanneer er gezocht wordt naar een bepaald type van een specifiek merk, kan de zoektocht langere tijd in beslag nemen.

BRON: http://www.fietsaanbieding.eu/